Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!fargo.cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl
!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cena szprotek OT ;-))
Date: Tue, 23 Apr 2002 21:10:10 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <aa4beh$661$1@news.tpi.pl>
References: <aa45p0$db2$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: sedes.geek-stuff.com
X-Trace: news.tpi.pl 1019588881 6337 213.25.201.10 (23 Apr 2002 19:08:01 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Apr 2002 19:08:01 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:105339
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aa45p0$db2$1@news.tpi.pl...
> Przyjaciel rybak obdarował mnie WIADREM 20kg szprotek.
> bardzo lubię anchowis, więc stanąłem do stachanowskiego wyzwania.
> ;-)
> Okazało się ze to bardzo czasochłonne zajęcie, wypatroszenie tej
> ławicy zajęło mi
> ok. 10 godzin, wyfiletowanie prawie tyle samo.
> Koszta operacji okazały się znacznie wyższe niż pierwotnie
> zakladałem - na każde dwa kilogramy zużyłem 1 but. piwa jako
> "motywatora", a w połowie roboty okazało się, że samotnie (do
> nikogo ust nie otwierając) nie zdzierżę, więc wezwałem pomoc, pod
> postacią sąsiada(następne piwo na kilogram). Czas uległ
> rozciągnięciu do 1,2kg na godzinę, ale SKOŃCZYŁEM, bardzo co
> prawda zmęczony ale usatysfakcjonowany. Rozumiem taraz czemu
> puszeczka takich filecików kosztuje tak wiele.
> Pozatym chciałbym poznać jakieś wasze doświadczenia z
> długotrwałymi operacjami w kuchni wykonywanymi z satysfakcją.
> pozdr.Alex
brawo Alex!!!
Mechcia
ja np. gotuje zupe pomidorowa 11 godzin. ale nastawiam, ide spac a rano
wylaczam.
|