Data: 2012-01-18 09:39:19
Temat: Re: Ceramiczne ostrza
Od: "jerzy.n" <b...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bbjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:jf5u32$5ub$1@inews.gazeta.pl...
>
> Dostałam kiedyś zestawik w prezencie, jeden z noży szybko się rozbił, inny
> wyszczerbił, czyli jak piszesz, stracił na ostrości - może mój błąd w
> używaniu, bo jest wiele ograniczeń. Wygląd tak "dizajnerski", że aż nieco
> pretensjonalny z tą hebanową rękojeścią. Wolę solidne tradycyjne noże.
Jednak te ceramiczne noże maja wiele zalet i są niezastąpione do krojenia
warzyw, czosnku który nie toleruje kontaktu z żelazem .Może to złudzenie,
ale jabłko krojone zwykłym nożem zostawia posmak metalu.Te moje noże miały w
gwarancji, zapewnienie fabryki ze jest szansa powtórnego ostrzenia, ale
papiery gdzieś wcięło i szukam innego sposobu naostrzenia .
Pozdr.
|