Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.task.gda.pl!newsfeed
00.sul.t-online.de!newsfeed01.sul.t-online.de!t-online.de!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Cheese & onion pie - jak było
Date: Wed, 5 Nov 2003 16:26:40 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <bob4qq$mu3$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <boacog$maa$1@opal.futuro.pl> <boav8f$knl$1@atlantis.news.tpi.pl>
<bob0a5$quv$1@opal.futuro.pl> <bob2q9$esd$1@nemesis.news.tpi.pl>
<bob3r3$j52$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: zut.krakow.tpsa.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1068045979 23491 194.204.154.162 (5 Nov 2003 15:26:19
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Nov 2003 15:26:19 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:178746
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bob3r3$j52$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Macius The Great" <Maciej.Krych(usun to )@telekomunikacja.pl>
> napisał w wiadomości news:bob2q9$esd$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > a propos zapiekanek przypomnial mi sie fajny przepis niestety nie
pamietam
> > kokładnie proporcjii
> >
> > kotlety szarpane :
> /.../
> Bardzo mi sie to podoba. A czy nie dajesz do tego szczypty proszku do
> pieczenia, czy bez tego to "rosnie" jakims cudem?
> Mam jeszcze pytanie co do kurczaka, pokroic go w kostke czy jak?
> Mniej-wiecej jak duze kawalki?
> --
> Pozdrawiam,
> Ania
>
wlasnie cala magia polega na krojeniu kurczaczka ma byc taki :
=============
czyli w dlugie waskie paski ktore potem sie placza i wychodzi cos w rodzaju
plataniny z ciastem. Jesli chodzi o ciasto pelni ono jedynie funkcje laczaca
, gdyby bylo go za wiele wyszly by placki a to w dalszym ciagu maja byc
kotlety. Dlatego w ciesnie raczej malo maki (bo bedzie ciezkie i
zakalcowate)
a majonez z jajakiem i serek zółty po podtpoieniu i scieciu maja polczyc
paski mieska w calosc. ot cala filzofia. W cesiie w dalszym ciagu sa
pieczarki ktore moga powoadowac ze bedzie sie rozwalac wiec trszke maki
ratuje sytuacje. A co d oproszku do poeczenia ? hmm moze i warto by troche
dodac w kazdym razie dobrze zrobione ciasto
serowo-pieczarkowo-majozneowo-jajkowe nie potrzebuje go :).
|