Data: 2001-01-14 21:47:44
Temat: Re: Chili con carne wege - Jest wege - szkodzi!!
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
maua piegowata wrote:
>
> Pół opakowania lazanii (gotowych płatów )
> Farsz:
> 1 kg świeżego lub 50 dag mrożonego szpinaku,
> cebula, łyżka świeżej posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej,
> łyżka mąki,
> 2 ząbki czosnku (ja osobicie daje 40,
> łyżka płynnej przyprawy do zup 9ja dodaje bulion z kostki rozpuszczony w
> niewielkiej ilosci gorocej wody),
> kilka łyżek mleka,
> 3 jaja,
> 5 dag parmezanu (gouda lub edamski tez pasuja),
> łyżka zmielonych nasion słonecznika, łyżka oliwy,
> biały mielony pieprz, sól.
> Sos beszamelowy: 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 szklanki mleka, gałka
> muszkatołowa, biały pieprz, sól
hmm, modyfikacji bedzie wiecej niz myslalam..
ale sie nie poddam :)
wielkie dzieki!
pat
ps: chyba jednak jajko do potraw ze szczawiem ma powazniejsze uzasadnienie
:)
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|