Data: 2001-01-15 18:48:42
Temat: Re: Chili con carne wege - Jest wege - szkodzi!!
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@m...pw.edu.pl...
> maua piegowata wrote:
> >
> > Pół opakowania lazanii (gotowych płatów )
> > Farsz:
> > 1 kg świeżego lub 50 dag mrożonego szpinaku,
> > cebula, łyżka świeżej posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej,
> > łyżka mąki,
> > 2 ząbki czosnku (ja osobicie daje 40,
> > łyżka płynnej przyprawy do zup 9ja dodaje bulion z kostki rozpuszczony w
> > niewielkiej ilosci gorocej wody),
> > kilka łyżek mleka,
> > 3 jaja,
> > 5 dag parmezanu (gouda lub edamski tez pasuja),
> > łyżka zmielonych nasion słonecznika, łyżka oliwy,
> > biały mielony pieprz, sól.
> > Sos beszamelowy: 3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 szklanki mleka, gałka
> > muszkatołowa, biały pieprz, sól
>
> hmm, modyfikacji bedzie wiecej niz myslalam..
> ale sie nie poddam :)
> wielkie dzieki!
>
> pat
> ps: chyba jednak jajko do potraw ze szczawiem ma powazniejsze uzasadnienie
> :)
> --
> Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> SPINACZ http://www.spinacz.pl/
a zamiast mienska pieczarki mozna wrzucic, wlasnie gdzies wyczytauam...:)
pozdry Monika
|