Data: 2001-01-19 12:44:54
Temat: Re: Makarony
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jo'Asia" <J...@r...art.pl> napisał w wiadomości
news:949c8e.3vua96p.1@Jo.Asia.rassun...
| Konrad Brywczyński wystukał w wiadomości <9...@K...Brywczynski>:
|
| > Lubelskie jest IMHO do d. Rozpada się.
|
| ? W zyciu! To znaczy rozpada się, jeśli go za długo gotować, ale tego należy
| unikać z każdym makaronem.
Wiem, jak się gotuje makaron i szczerze pisząć, najbardziej lubię te, gdzie
na opakowniu nie ma nic o czasie gotowania. I tak sprawdzam co jakiś czas,
wyciągając po jednej klusce. W każdym razie Lubelski albo jest surowy, albo
się rozpada (np. urywają się falbanki od rurek).
Z resztą widać nie tylko ja mam takie odczucia (vide: GB).
| Stara historia. Ja dla odmiany nie uznaję Malmy bo mi po prostu nie smakuje.
Też wolę jakieś włoskie, ale z braku laku...
| Co do informacji na opakowaniu, to wyciągnęłam paczkę i spisuję: produkt
| przemiału ziarna pszenic durum (Triticum durum) i wyselekcjonowanych pszenic
| zwyczajnych (Triticum aestivum), woda
Znaczy się, Lublin przestał oszukiwać? Chwalebne...
--
Konrad J. Brywczyński
"Nie tylko rozmiar sie liczy! Każda dziewczyna ci to powie."
Ł. Jakubowski
|