Data: 2001-01-19 11:34:21
Temat: Makarony
Od: Jo'Asia <J...@r...art.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Brywczyński wystukał w wiadomości <9...@K...Brywczynski>:
> Lubelskie jest IMHO do d. Rozpada się.
? W zyciu! To znaczy rozpada się, jeśli go za długo gotować, ale tego należy
unikać z każdym makaronem.
> Z resztą w sporze z Malmą i kapitułą
> Teraz Polska chyba przegrali, bo się okazało, że podają na opakowaniu
> nieprawdziwą informację, że jest w 100% z semoliny, podczas gdy ok. 1/3
> stanowi w nim faktycznie zwykła mąka.
Stara historia. Ja dla odmiany nie uznaję Malmy bo mi po prostu nie smakuje.
Co do informacji na opakowaniu, to wyciągnęłam paczkę i spisuję: produkt
przemiału ziarna pszenic durum (Triticum durum) i wyselekcjonowanych pszenic
zwyczajnych (Triticum aestivum), woda
> Z polskich makaronów był jeszcze
> niezły Winiar, ale chyba się wycofali, bo nie widzę w sklepach poza
> gotowymi daniami w torebce.
Ano zniknął, niestety.
A co do jajek w makaroach - to np. Taki Luksusowy Goliarda zawiera, ale to można
przeczytać dopiero w składzie, drobnym drukiem. Na froncie nie ma informacji, że
jest x-jajeczny.
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Serce zdrowego człowieka powinno bić 70 do 75 minut.
|