Data: 2003-05-20 19:04:13
Temat: Re: Chinszczyzna
Od: "Tom" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agnieszka" <a...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:badi7r$nue$1@news2.ipartners.pl...
>
> Użytkownik "Jorgi" <s...@p...fm_skasujto> napisał w wiadomości
> news:Xns9381B0146D915JorgiXNews@127.0.0.1...
> > Witam.
> >
> > Mam do sznownych grupowiczow(ek) pytanie.
> >
> > Czy znacie moze jakies niezbyt trudne do zrobienia samemu (przez faceta
> > :) ) jedzonko Chiskie ??
> >
> Szybka i latwa chinszczyzna
> 1-2 piers kurza lub kawalek schabu
> 2 torebki mrozonki "Mieszanka chinska"
> 2 Fix do Potraw Chinskich Knorra
>
> Mieso pokroic w kostke, obsmazyc na oleju i do gara razem z mrozonkami,
> przysolic troszke+troszke wody, zeby sie nie przypalilo.
> Jak warzywa beda prawie miekkie wlac wymieszanego w malej ilosci zimnej
wody
> fixa i podusic razem pare minut (tyle co na torebce fixa napisane).
> Mozna dorzucic (przed fixem) pomidory swieze lub z puszki cale, bez tej
> wody, bo bedzie za rzadkie.
>
> Agnieszka
Ja gotuje jeszcze ryż Ucle Bens z ziołami prowansalskimi. Później odcedzam
ryż i na to chińszczyzna (czyli to co powyżej) :)
--
Pozdrawiam Tom
p...@w...pl
|