Data: 2000-11-07 07:11:12
Temat: Re: Chińszczyzna - nie wiem jak to nazwać...
Od: "Dorota" <b...@f...hoga.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
skrobie ryżową widziałam w mikołowskim Auchan, mniemam ze w innych miejscach
tez mozna ja znaleźć (tzn w innych Auchan, porozsiewanych po całej Polsce
:-)
pozdrawiam
Dorota
Użytkownik "Agnieszka" <A...@p...pl> napisał w wiadomości
news:8u60fd$1n5$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Tomasz Fidecki <t...@j...com.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@j...com.pl...
> > Co jest płynnym wypełniaczem w popularnych potrawach chińskich, które
> > możemy nabyć w licznych barach chińskich? Chodzi o taki brązowy sos.
>
> Co do sosu sojowego to masz poniekąd rację. Tylko, że daje się go w ilości
1
> łyżeczkę na całą potrawę. Reszta tego płynu to ew. to co wycieknie z
warzyw
> i/lub mięska. Całość się zagęszcza mąką ziemniaczaną (z braku laku, bo
> skrobi ryżowej u nas nie uświadczysz) rozrobioną w wodzie. Pozdrawiam -
> Agnieszka.
>
>
|