Data: 2010-06-24 20:16:28
Temat: Re: Chleb - mieszanka do automatu
Od: "Barbara K." <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4bfc9b2f$0$19179$65785112@news.neostrada.pl...
> Sprawa polega na jakości ziarna, jego suszeniu, przechowywaniu itd.
> Podobnie z mąką jak mielona i przechowywana. Jeżeli kupujesz prosto z
> młyna
> ze świeżego przemiału i masz zaufanie do młynarza to masz świeżą i dobrą
> mąkę. Wielu ludzi zaskakuje smak i zapach zupełnie naturalnych świeżych
> produktów - przeżywaja szok w zetknięciu z nimi i niueraz im źle takie
> produkty pachna i smakują na początku bo są INNE...
> Jeżeli ktoś przez całe swoje życie dostawał paszę a nie jedzenie...
Podobno do mąki często dodawane jest wapno dla wybielenia, ale też tego nie
pisza na opakowaniu...
Ja ostatnio kupuję mąkę w młynie i piekę domowy chleb. Na początku był to
tylko drożdżowy, a teraz na zakwasie. Żaden kupny nie pobije smaku tego
domowego z dobrej mąki...
Pozdrawiam
B.
|