Data: 2010-08-09 20:03:10
Temat: Re: Chleb - mieszanka do automatu
Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:i00ee9$h73$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4bfc9b2f$0$19179$65785112@news.neostrada.pl...
>> Sprawa polega na jakości ziarna, jego suszeniu, przechowywaniu
>> itd.
>> Podobnie z mąką jak mielona i przechowywana. Jeżeli kupujesz prosto z
>> młyna
>> ze świeżego przemiału i masz zaufanie do młynarza to masz świeżą i dobrą
>> mąkę. Wielu ludzi zaskakuje smak i zapach zupełnie naturalnych świeżych
>> produktów - przeżywaja szok w zetknięciu z nimi i niueraz im źle takie
>> produkty pachna i smakują na początku bo są INNE...
>> Jeżeli ktoś przez całe swoje życie dostawał paszę a nie
>> jedzenie...
>
> Podobno do mąki często dodawane jest wapno dla wybielenia, ale też tego
> nie pisza na opakowaniu...
> Ja ostatnio kupuję mąkę w młynie i piekę domowy chleb. Na początku był to
> tylko drożdżowy, a teraz na zakwasie. Żaden kupny nie pobije smaku tego
> domowego z dobrej mąki...
Co myślisz o kupnie własnego młynka za 220 euro i kupowaniu ziarna? Zawsze
świeża mąka.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|