Data: 2007-09-30 17:46:13
Temat: Re: Chleb na youtube
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> pytanie mam - czy sporo chlodniejszy od szklanego naczynia zaczyn
> (jakby) chlebowy nie powoduje pekniecia naczynai szklanego z
> hukiem, no bo jest bardzo goracy? ja tak sobie pare razy
> popekalam naczynie szkl., bo tylko takie mi zostalo, po wlaniu
> mleka-jaj-maki na yorkshire pudding :/ mam jeden le creuset
> naczynie, sprobuje w nim - bedzie bochel owalny :)))
Tez kiedys wstawilam goraca szklana "blache" do zlewu i polalam woda z
kranu - eksplozja byla niezla. W przepisie mowia, ze zeliwne, kamionki z
polewa, albo Pyrex. Moje szklane to wlasnie Pyrex i nic mu sie nie
stalo. Jutro bede piekla w owalnym firmy Emile Henry - to sa kamionki z
porcelanowa polewa. Mam nadzieje, ze nie peknie.
>
> ide nastawic make z drozdzami oraz, troche kontrastowo, henne z
> sokiem cytrynowym na kolorowanie glowy jutro (tez musi swoje
> odstac)
>
Tym mnie zaskoczylas. Henne z sokiem cytrynowym? Jakie sa tego wyniki?
MB
|