Data: 2007-09-19 17:06:15
Temat: Re: Chleb - pierwsze koty za płoty
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Yarael Poof" <m...@p...onet.pl> wrote in message
news:fcrhf7$2j7q$2@opal.icpnet.pl...
> Jacek Popławski pisze:
>
> > I taki dobry z samej pszennej?
> > Jakie pozostałe składniki?
>
> Ja nie jestem fanem dodatków typu kminek itd. wiec tylko wedle przepisy
> Panslavisty - sol, cukier, tłuszcz.
> Ale już dostałem po uszach - źle wyrobione :(
>
> Maciej
Hej! Nie po uszach - ciasto trzeba wyrabiać dość długo za pierwszym
razem, aby stało się "gładkie" i nie kleiło się do rąk, gdy się klei znaczy
za rzadkie, trzeba wtedy wrobić odrobinę mąki...
Dlatego automat jest dobry - raz - wyrabiać można "do skutku" - program
"ciasto na kluski" (1 lub 2 razy) i później podgrzewa na programie "ciasto
drożdżowe" (gdy piecze się w innym piekarniku), lub piecze na pozycji "biały
chleb" gdy wypiek ma być w automacie.
|