Data: 2015-02-16 20:47:13
Temat: Re: Chleb pszenny z dodatkiem czarnych oliwek z puszki
Od: "J." <j...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 16.02.2015 o 03:55, Pszemol pisze:
> "Trefniś" <t...@m...com> wrote in message
>> Reasumując - do _swojego_ przepisu dodaj oliwki. Właściwą "wilgotność"
>> ciasta powinieneś czuć pod palcami.
>> Jeśli nie czujesz - podoświadczaj jeszcze owego chleba codziennego.
>> Powinieneś mieć to "w palcach" :)
>
> Chyba masz rację - dobra to rada.
Podobnie robie.
Do swojego przepisu dodaje to, co mam w lodówce lub na co mam smak. Czy
to oliwki, czy pomidory suszone, robiłam też z serem feta.
Zioła wdług uznania.
Uważaj na oliwki z puszki. Moga miec pestki.
Jeśli ciasto zrobi się zbyt kleiste dodaje po prostu odrobinę mąki.
Jak przedpiśca napisał.. to jest w palcach :)
Trzymam kciuki za eksperymenty. I podziel się tu potem uwagami.
Wiedzy nigdy dośc :)
--
j.
|