Data: 2000-09-05 06:47:45
Temat: Re: Chleb razowy
Od: ":::wojmat:::" <w...@g...NOSPAM.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jarek Kozuba <j...@r...edu.pl> w wiadomości
news:8os9h3$3tr$1@rymunda.torun.pdi.net napisał(a):
> Witam grupe i od razu pytam:
> udalo sie komus upiec prawdziwy (ciemny) chleb razowy? Probowalem roznych
> kombinacji mak i ciagle moj wypiek nie chce byc ciemny jak prawdziwy
> razowiec.
piekę co kilka dni. zobacz
news:399492A9.123C3C45@polbox.com
news:39a4e467@news.vogel.pl
news:00d401c00364$08292120$2d7bf4d4@pilicka.pl
dodam od siebie, że trzeba zrobić dobrze wilgotne ciasto, prawie mokre i
upiec troszke dłużej jak w oryginalnym przepisie. rośnie nawet 6 godzin. i w
końcowy efekt można zapukać i będzie słychać. tak ma być ;-)
wojmat
p.s.odpowiem na pytanka na priv jak by co :-)
|