Data: 2003-10-04 00:23:31
Temat: Re: Chleb sie kruszy -dlaczego?
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Więc w którymś momencie robie coś źle tylko niewiem co!
> Dlatego szukam wskazówek co może być tego powodem.
> Pozdrawiam Jacek.
Najprawdopodobniej zmienila sie maka, tzn ty kupujesz w tym samym miejscu i
ten sam typ, ale zawartosc torebki nie ta sama.
Pamietam ludzie radzili kupowane maki w piekarni od piekarzy to
najprawdopodobniej bedziesz mogl dostac make chlebowa.
Czy do wyrabiania ciasta uzywasz produktow w odpowiedniej temperaturze?
A drozdze, czy te same, to samo odnosi sie wody.
W pieczeniu chleba jest wiele niewiadomych, to o ile jest to sztuka, to
jednak jest to proces fizycznej i chemicznej obrobki produktow.
Moze sprobuj opisac dokladnie co robisz krok po kroku to wtedy doswiadczeni
piekarze grupowi ci cos doradza.
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|