Data: 2016-03-31 21:07:53
Temat: Re: Chleb upieczony w garnku
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Thu, 31 Mar 2016 09:25:30 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Dnia Wed, 30 Mar 2016 19:51:26 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>
>>>> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
>>>> news:nch59u$pp2$1@dont-email.me...
>>>>> Pszemol <P...@P...com> wrote:
>>>>>> Teraz ciasto zrobiłem według zupełnie innego, starego składu
>>>>>> (z większą ilością soli, z gęstym słodem jęczmiennym i czarnuszką)
>>>>>> ale zamierzam upiec go metodą garnkową :-)
>>>>>> Jak wyjdzie dobrze to opiszę tutaj więcej szczegółów.
>>>>>
>>>>> Tak wygląda #4 po upieczeniu 30+30 minut w 400F:
>>>>> http://voila.pl/351/gd61w/
>>>>> Na razie jeszcze go nie rozkroiłem, stygnie :-)
>>>>> Wyrósł chyba trochę lepiej niż #2 (pita bread) zrobiony na zapomnianym
>>>>> cieście rosnącym 24 godz :-) ale nie jest też taką bardzo puszystą, za
>>>>> bardzo napompowaną bułą jak te na zakwasie od kolegi albo na drożdżach...
>>>>
>>>> Upiekłem dwa nowe chleby w świąteczny weekend
>>>> i jeszcze jeden wczoraj - z całą pewnością metoda
>>>> z garnkiem żeliwnym jest bardzo udana i tak będę
>>>> teraz swoje chleby piekł. Sprawdzona, pewna metoda!
>>>
>>> Niegdyś pieczono w kamionkowych formach - ja tak piekę dziś baby. Istne
>>> cudo!
>>
>> Jak taka forma kanionkowa wygląda? Czy ma dofasowaną szczelnie przykrywkę?
>
> A po cholerę przykrywka do chleba??
>
:-) wyjasnilem obok ...
|