Data: 2006-04-29 00:36:50
Temat: Re: Chleb z automatu
Od: dogma <d...@N...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
>
> "dogma" <d...@N...wp.pl> wrote in message
> news:e2u0r8$7kd$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>> Panslavista napisał(a):
>>
>>>
>>> "JaMyszka" <j...@g...pl> wrote in message
>>> news:1146223469.445143.195370@v46g2000cwv.googlegrou
ps.com...
>>>
>>> Przydatność większa, boć szynek niewiele się gotuje w domu...
>>> A tu ciasto na makaron wyrobi, ciasto drożdżowe też, marmoladę,
>>> powidła lub dżem, tylko prosto do słoika nakładać.
>>> Nie mam malaksera więc ciasto na makaron 1kg mąki pszennej i 10
>>> jajek, zupełnie bez wody... Trzy razy zapuszczam wyrabianie i ciasto
>>> gładkie - ileż trzeba byłoby się namęczyć - w końcu twarde... Później
>>> do maszynki do robienia makaronu, najpierw na gładkie walce - dwa
>>> razy (na 4mm i na 2mm), a póżniej już wstążki i nitki.
>>> Po przejściu przez wałki prosto do gara nie muszę suszyć, z kilograma
>>> tygodniowe zapotrzebowanie na makaron mam pokryte...
>>> A marmolady - najpierw tradycyjnie, ale kiedy zgęstniało - dodatek
>>> cukru, do automatu i do słoików, nie przypalone, gorące, krótka
>>> pasteryzacja na wsiakij słuczaj...
>>> Oszczędza mnóstwo czasu i wysiłku...
>>
>> o makaronu jeszcze w maszynce nie wyrabialem (nie wpadlem na to)
>> natomiast przetwory (dzemy) na programie (u mnie marmolade) wychadza
>> rewelacyjnie...
>> czasem zaluje ze maszyna nie ma funkcji destylacji ;)
>> pozdrawiam
>> Mars
>
>
> Witaj!
>
> Masz opis po niemiecku? To opcja Teig.
mam u mnie 8 program...
Mars
|