Data: 2005-05-27 06:44:12
Temat: Re: Chwalę ciasto z rabarbarem i budyniem
Od: "Grzesiek Fural" <g...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
a mnie niestety ciasto nie wyszlo. moze dlatego ze to bylo moje pierwsze
ciasto w zyciu?
no ale do rzeczy. W zwiazku z nieudana proba mam pytania:
1. jaka konsystencje ma wyrobione ciasto? Kiedy dodalem 1 lyzke smietany,
ciasto w ogole nei chcialo sie zlaczyc. byly grudki. po 2 lyzce smietany
ciasto strasnzie kleilo sie do rak. tak ma byc czy wyszlo za rzadkie?
2. Czy forme czyms sie smaruje albo kladzie na spod papier?
3. tego budyniu z 3 torebek wyszlo staaaaasznie duzo. jak wylalem na forme to
bylo grube na cm. no i rabarbar swobodnie w tym sobie plywal.
4. ile to jest te 200 stopni C? Mam piekarnik bez termometru wiec tak
regulujac tylko pokretlem to jest polowa pokretla, cale czy moze dziesiec
dwudziestychsiodmych?
pozdrawiam
Geny
ps. i podobnie jak extreme death nie wiem jak sie robi racuchy :)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|