Data: 2012-07-18 20:20:09
Temat: Re: Chwalę ser
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-07-18 20:11, Ikselka pisze:
> Spróbuj lidlowskiego "Bursztyna" - niemal identyczny, tyle że bez słodyczy.
> Pychota. Też.
Oczywiście, spróbuję. Ostatnio nowego Lidla w moim zasięgu postawili.
Zresztą z tego co czytałam, to i Bursztyn i Olęder z (prawie) jednej
kadzi się wywodzą :)
> Podeschnięta wierzchnia warstwa sera dojrzewajacego(sic!) to nie jest wada,
> lecz zaleta.
Bardziej mi chodziło o ten miękki środek, taki... niedorobiony jakby.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|