Data: 2012-07-19 00:02:54
Temat: Re: Chwalę ser
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 18 Jul 2012 22:20:09 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-07-18 20:11, Ikselka pisze:
>
>> Spróbuj lidlowskiego "Bursztyna" - niemal identyczny, tyle że bez słodyczy.
>> Pychota. Też.
>
> Oczywiście, spróbuję. Ostatnio nowego Lidla w moim zasięgu postawili.
> Zresztą z tego co czytałam, to i Bursztyn i Olęder z (prawie) jednej
> kadzi się wywodzą :)
>
>> Podeschnięta wierzchnia warstwa sera dojrzewajacego(sic!) to nie jest wada,
>> lecz zaleta.
>
> Bardziej mi chodziło o ten miękki środek, taki... niedorobiony jakby.
Nie zauważyłam, żeby by nazbyt miękki. No, bardziej miękki niż zewnętrzna
warstwa, ale żeby aż "mlaski" (określenie autorskie mojego Teścia), to nie
:-)
--
XL
|