Data: 2002-12-01 18:36:11
Temat: Re: Ciasta bez autorow
Od: "Gray" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:4tgkuuot3etqo48vi723pof84a2ad5j38f@4ax.com...
> On Sun, 01 Dec 2002 13:46:27 GMT, <m...@h...com> wrote:
>
> Malgos - dla wielu ludzi to wazne... jesli Magda chce wydac
> ksiazke z przepisami...jakby co , to moze z tego wyniknac
> skomplikowanego....
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
Pozwole sobie jeszcze raz wlaczyc sie do dyskusji. Mysle, ze wiekszosc z Pan
jest przewrazliwiona na punkcie praw autorskich. Mysle , zer wiekszosc
przepisow podawanych na tych stronach to przepisy "zaslyszane" od Mamy,
cioci, kolezanki lub po prostu z roznych magazynow. Byc moze troche
zmodyfikowane. A wiec gdzie tu mowa o prawach autorskich i czyich ?
Nie wierze, ze ktos z tu obecnych sam od poczatku do konca stworzyl kilkaset
przepisow. Zreszta wiekszosc ksiazek kucharskich podaje tylko nazwisko osoby
ktora te przepisy zebrala a nie wymyslila. Inaczej przepis na melbe nie
pojawilby sie w zadnej ksiazce kucharskiej, to samo np. ze strogonowem.
Mam wiele ksiazek kucharskich np. "Wysmienita kuchnia francuska" wydawnictwo
Arkady. Autorzy Carole Clements i Elizabeth Wolf-Cohen. Czy to Oni stworzyli
te potrawy typoewo francuskie ? Oni je tylko zebrali. Tak wiec nie
przesadzajmy i cieszmy sie ze mozemy podzielic sie z innymi przepisami,
ktore nam smakowaly
Pozdrowienia
Bask
|