Data: 2002-02-10 16:00:14
Temat: Re: Ciasta bez mleka, śmietany itp.,
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Cyganka <f...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a45nle$gal$...@n...tpi.pl...
>
>
> Jajka mogą być, tylko biszkopt jakoś mi się z kremem najlepiej
> komponuje, a trochę mam opory wobec kremu na margarynie.
>
A jadłaś kiedyś wysoki biszkopt przekrojony i przełożony galaretką z duża
ilością owoców jagodowych? Pychota!!!
>
> Faktycznie! Ptysiowe! Zapomniałam, można je też na oleju zrobić, tak
> mi się wydaje:-)
> Robiłam kruche, ale margaryna jest za miękka i ciężko je się obrabia.
> Choć takie ciasteczka są bardzo dobre.
>
Margarynę wystarczy wsadzić na pól godziny do zamrażalnika i możesz ją
siekać do woli. Alew mi tam nie przeszkadza, że ciut miękka, kruche na
margarynie też pyszne jest, z jabłuszkiem szczególnie. Ja tam lubię wszelkie
ciasta na margarynie, żadna Kasia mi nie straszna (nawet Godzilla ;-))))0
Wkn
|