Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Agnieszka <a...@b...org.nospam>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciastka maślane z jabłkiem
Date: 17 Feb 2005 14:10:24 GMT
Organization: news.onet.pl
Lines: 26
Sender: a...@p...onet.pl@scarlet.sby.abo.fi
Message-ID: <s...@o...invalid>
References: <s...@o...invalid> <cv1ooj$o6p$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: scarlet.sby.abo.fi
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1108649424 8859 130.232.121.166 (17 Feb 2005 14:10:24 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Feb 2005 14:10:24 GMT
User-Agent: slrn/0.9.8.0 (OpenBSD)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:231992
Ukryj nagłówki
Kto: Maria
Kiedy: 2005-02-17
Co:
> Wprawdzie nie jest to ciasto maslane jako takie, ale pyszne jest takie
> ciasto:
> zagniatasz po rownej czesci masla, maki i sera bialego
No i w tym momencie mogę już podziekować za przepis, gdyż i tak go nie
wykorzystam :-( W tej dziczy, w której przyszło mi żyć (Finlandia) nie
znają niestety białego sera :-(((
Ale zachowam przepis do wykorzystania w Polsce, może nawet już na
Wielkanoc... :-)
Dziekuje!
> Pamietam, ze w ktoryms numerze "Mojego Gotowania" byly jablka po
> cesarsku, czy jakos tak, gdzie sie robilo ciasto bodajze z pol kila maki
> i 30 dag masla, z dodatkiem drozdzy (1dag) (ale to chyba wychodzilo
> polfrancuskie) i w to zawiajalo sie cale (obrane) jablka. Jesli jestes
> zainteresowana, to moge poszukac przepisu, ale to dopiero w domu.
A tym przepisem byłabym zainteresowana, bo może akurat da się
wykorzystać...
--
Agnieszka + Marcin + Tula Namonitorna
|