Data: 2005-02-17 14:10:24
Temat: Re: Ciastka maślane z jabłkiem
Od: Agnieszka <a...@b...org.nospam>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kto: Maria
Kiedy: 2005-02-17
Co:
> Wprawdzie nie jest to ciasto maslane jako takie, ale pyszne jest takie
> ciasto:
> zagniatasz po rownej czesci masla, maki i sera bialego
No i w tym momencie mogę już podziekować za przepis, gdyż i tak go nie
wykorzystam :-( W tej dziczy, w której przyszło mi żyć (Finlandia) nie
znają niestety białego sera :-(((
Ale zachowam przepis do wykorzystania w Polsce, może nawet już na
Wielkanoc... :-)
Dziekuje!
> Pamietam, ze w ktoryms numerze "Mojego Gotowania" byly jablka po
> cesarsku, czy jakos tak, gdzie sie robilo ciasto bodajze z pol kila maki
> i 30 dag masla, z dodatkiem drozdzy (1dag) (ale to chyba wychodzilo
> polfrancuskie) i w to zawiajalo sie cale (obrane) jablka. Jesli jestes
> zainteresowana, to moge poszukac przepisu, ale to dopiero w domu.
A tym przepisem byłabym zainteresowana, bo może akurat da się
wykorzystać...
--
Agnieszka + Marcin + Tula Namonitorna
|