Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Agnieszka <a...@b...org.nospam>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ciastka maślane z jabłkiem
Date: 17 Feb 2005 14:14:03 GMT
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: a...@p...onet.pl@scarlet.sby.abo.fi
Message-ID: <s...@o...invalid>
References: <s...@o...invalid> <cv1l6g$f7m$1@nemesis.news.tpi.pl>
<s...@o...invalid> <cv1om7$seb$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: scarlet.sby.abo.fi
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1108649643 8859 130.232.121.166 (17 Feb 2005 14:14:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Feb 2005 14:14:03 GMT
User-Agent: slrn/0.9.8.0 (OpenBSD)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:231993
Ukryj nagłówki
Kto: Sowa
Kiedy: 2005-02-17
Co:
> A może takie coś:
> wziąć białego tłustego twarogu, masła i maki w równych wagowo częściach,
> zagnieść ze sobą, rozwałkować na ok pół cm, pociąć na kwadraty, kłaść na to
> po kawałku owoca, lub marmoladę, zawinąć jak kto lubi - w pierożek, w
> rogalik, upiec w 180 st na złoto, posypać cukrem pudrem.
Dziekuje, ale własnie ten biały ser... Jak już wspominałam nie ma tu
czegoś takiego. Najtańsza podróbka jaką znalazłam, to jakiś arabski import
z Niemiec, coś w puszce wyglądające (wg etykietki) jak wiejski ser. Tylko,
że to drogie paskudztwo a ja biedna studentka jestem.
> Albo to:
> tylko zamiast margaryny masło dać - raz robiłam i wyszło przepyszne!
> http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis2286.html
Tu raczej jednak łatwiej o margaryne... :-) Ale brzmi wspaniale :-)
> Smaczne są tez jabłka na/w cieście francuskim. Ciasto francuskie do słodkich
> wypieków kupić mrożone.
Nie widziałam tu jeszcze ciasta francuskiego mrożonego...
Dziekuje za wszystkie propozycje :-) Spróbuje coś wymyślić i na pewno
podzielę się rezultatami :-)
--
Agnieszka + Marcin + Tula Namonitorna
|