Data: 2006-07-21 12:02:54
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?
Od: "Anet" <a...@t...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ikselka napisał(a):
> Tatiana napisał(a):
> 5 jaj, 18dag cukru, 18dag tortowej.
> > białka sztywno + cukier + żółtka + mąka na końcu lekko wmieszać.
> A żółtka takie nieutarte - całe po prostu wrzucać ???
Przepis Magdy:
Podam ci przepis na moj biszkopt, ktory zawsze wychodzi, jesli nic nie
zmienisz w sposobie przyrzadzenia:
5 bialek
5 zoltek
2/3 szklanki cukru
1 i 1/4 szklanki maki
Rozgrzac piec do 180C/350F. Tortownice wysmarowac maslem i wysypac
maka, nie
bulka tarta.
Ubic mikserem bialka, i gdy srednio ubite, dodac po trosze 2/3 szklanki
cukru, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem. Ciagle
ubijajac,
dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy. Dodac make i
delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, czy reka, juz bez miksera.
Przelac do
formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow. Sprawdzic
patyczkiem.
Koniec cytatu.
Anet
|