Data: 2006-07-21 15:01:04
Temat: Re: Ciasto biszkoptowe a robot kuchenny - jak to zrobić ?
Od: Tatiana <y...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 21 Jul 2006 03:28:09 -0700, Waćpanna lub waćpan ikselka, w wiadomości
<news:1153477689.109253.223490@75g2000cwc.googlegrou
ps.com> zawarł, co
następuje:
> Tatiana napisał(a):
> 5 jaj, 18dag cukru, 18dag tortowej.
>> białka sztywno + cukier + żółtka + mąka na końcu lekko wmieszać.
> A żółtka takie nieutarte - całe po prostu wrzucać ???
Tak. Wychodzi rewelacyjny. Proporcje na formę 27cm.
Ubite białka ubijasz z cukrem, jak na bezy. Jak rozbity, to do tego żółtka,
szybciutko mieszają się do masy. I na końcu mąka. Forma smarowana masłem,
niesypana. Pieke w 175 stopniach, na termoobiegu. W zależności od dnia - ok
20 minut, pół godziny.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|