Data: 2006-09-12 16:34:56
Temat: Re: Ciasto do pizzy - co jest nie tak?
Od: Piotr Gutkowski <beztego_gutkowski@itego_vp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
notujaca napisał(a):
> Piotr Gutkowski napisał(a) 12/09/2006 8:46:
>
>
>>Problem z tym, że ciasto wychodzi sztywne, suche i stosunkowo twarde.
>>Czy ktoś mógłby zasugerować co należy zmienić w tym przepisie?
>
>
> A czy ciasto na pizzę nie powinno właśnie _takie_ być?
>
> Ja jak próbowałam robić pizzę w domu to właśnie miałam odwrotny problem -
> wychodził jakiś placek miękki dość, zamiast chrupiącej pizzy
>
Wydaje mi się że nie. Tym co wyciągałem z piekarnika, choć było
nienajgorsze w smaku, można było grać w ringo :). Można było trzymać
taką 30 centymetrową pizze za brzeg i się nie wygięła.
Piotr
|