Data: 2011-10-22 12:09:36
Temat: Re: Ciasto drożdżowe nocne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-22 11:40, krys pisze:
> medea wrote:
>
>> Przetestowałam wersję bez nocnego wyrastania i z mniejszą ilością oleju
>> (2 łyżki) i cukru (pół szklanki). O ile ilość oleju prawdopodobnie nie
>> wpłynęła na jakość ciasta, to brak nocnego wyrastania tak. Ciasto nie
>> jest już takie puszyste i lekkie jak zazwyczaj, chociaż jeść się
>> oczywiście da. No i trochę klapnęło w środku, a wcześniej wyrastało w
>> piekarniku pięknie równiutko.
> Mam dokładnie identyczne wnioski, bo też przetestowałam nocną wersję.
> Pozostanę przy swojej, wychodzi mi zdecydowanie bardziej puszyste i lekkie.
A to ciekawe. Możliwe, że po prostu kwestia przyzwyczajenia i
emocjonalnego nastawienia? ;)
>J. z jeszcze ciepłym ciastem w ręku
Smacznego zatem! :)
Ewa
|