Data: 2006-02-05 11:55:26
Temat: Re: Ciasto drożdżowe ucierane - pytanie
Od: "Mira" <m...@i...dot.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
tttttttttt
Użytkownik "Fiora" <f...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:drojgg$9as$1@nemesis.news.tpi.pl...
> No ale przepis poproszę !!!
>
> Uwielbiam drozdzówki !!!
> Przejrzalam kuchnie polska i nic takiego nie widze, co by wyrastalo 5
godz.
> A jesli chodzi o kierunek ucierania, to ongis jeden chemik mi mowil,
> ze podczas ucierania tworza sie w ciescie
> "ciekle krysztaly" co nauka nie tak dawno odkryla (samo
> zjawisko, a ciasto to przy okazji) i zmiana kierunku niszczy te twory.
Moze
> cos w tym jest.....
> Pozdrawiam
> Fiora
>
> Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:drn5m7$isi$1@proxy.provider.pl...
> > W przepisie napisano, że ucierane ciasto drożdżowe powinno wyrastać 5
> > godzin. Czy rzeczywiście tak długo? Macie doświadczenia z takim ciastem?
> > Na pewno! :-)
> >
> > Pozdrawiam
> > Ewa
>
>
|