Data: 2003-08-16 19:54:57
Temat: Re: Ciasto francuskie
Od: "Aneta" <a...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kyllyan" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bhm03e$dkf$1@news.onet.pl...
>
> Ciasto rozwałkowuje do grubości ciasta na pierogi, na ciasto nożem
> skrobie bardzo zimne masło, składam na pół, wałkuje, składam, wałkuje,
> składam.....i tak parę razy
>
> --
ciasto rozwałkowuje sie w formie krzyża. środkowa część powinna być 4 x
grubsza niż ramiona. na środek kładziemy masło, margarynę kiedyś to sie na
omie robiło, i przykrywamy bokami. wałkujemy uważając żeby sie nigdzie
ciasto nie rozerwało. potem boki do środka, i na pół znowu wałkujemy i tak 4
razy. to tak w skrócie
aneta
|