Data: 2007-04-25 21:20:35
Temat: Re: Ciasto francuskie wg DanyB
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 25 avril 2007 ŕ 22:28:33, dans <f0odeb$834$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Ze składników * robimy ciasto kluskowe, wiadomo jak. Nacięte na krzyż
> wkładamy na 15 - 20 minut do lodówki. Nacięcie po to, by ciasto bardziej
> "odpoczęło" w chłodzie.
> Z mąki i masła ** szybko ugniatamy schodzonymi w zimnej wodzie rękami
> kulę i też dajemy do lodówki na 15-20 minut.
Ja pare razy robilam w ten sposob... i zawsz kupne bylo lepsze.
Ewcia
(w zasadzie swiadoma wyzszosci domowego nad kupnym)
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|