Data: 2001-04-20 12:49:01
Temat: Re: Ciasto karmelowe
Od: "ulla" <U...@s...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wojtek L. napisał(a) w wiadomości: <9bkilb$9sn$1@news.onet.pl>...
>Trudno powiedziec, bo ja robie to na oko. :) 15-20 min, ma byc lekko
>zlote.Mozna spokojnie otwierac piekarnik i zerkac.
>
>Ja robilam zgodnie z przepisem, choc dalam cala puszke karmelu. Wyszlo
>przepyszne. Ciemny biszkopt to biszkopt z kakao. Zrobilam taki:
>7 jajek, 1 szkl. cukru, 1 szkl. maki, 1,5 lyzki kakao, 1 lyzeczka proszku
do
>pieczenia
>Bialka ubilam na sztywno z 1/2 szkl. cukru. Zoltka utarlam z 1/2 szkl.
>cukru, nastepnie dodalam do tego 2 lyzki wody i 1 lyzke octu. Polaczylam
>obie masy, delikatnie mieszajac dodalam make, proszek i kakao.
DZIĘKI :-))
i pozdrawiam
u.
|