Data: 2002-02-23 14:34:58
Temat: Re: Ciasto kokosowe
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marychna <c...@i...pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3C77AF5E.10493.E6942@localhost...
> Mam 40 dkg wiorow kokosowych i nie wiem jak je wykorzystac.
> Moze macie jakies pomysly.
>
ja wiem, moze cos Ci wpadnie w oko
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=109
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=182
niedawno bylo tez na grupie zachecajace ciasto na kruchym spodzie, z masa
budyniowa, a na wierzch kokosowa
w kokosie mozna tez maczac sznycle drobiowe zamiast w bulce tartej
aha, i mam jeszcze sernik z kokosem:
Sernik kokosowy<br/>
Ciasto<br/>
10 dkg cukru pudru<br/>
25 dkg maki<br/>
10 dkg margaryny<br/>
1 jajko<br/>
2 lyzki smietany<br/>
1 lyzeczka proszku do pieczenia<br/>
1 cukier waniliowy<br/>
z w/w skladników zarobic ciasto.<br/>
Masa serowa<br/>
1 kg sera<br/>
5 zóltek<br/>
25 dkg cukru krysztalu<br/>
1 1/2 torebki budyniu smietankowego<br/>
1/2 litra zimnego mleka<br/>
Ser zemlec.<br/>
Zóltka utrzec z cukrem.<br/>
Budyn rozpuscic z mlekiem.<br/>
Do utartych zóltek dodac ser- utrzec.<br/>
Do tego dodac rozpuszczony z mlekiem budyn.<br/>
Blache wysmarowac tluszczem- wylozyc kruchym ciastem /brzegi blach
wylozyc<br/>
jwyzej/.<br/>
Wylac na ciasto mase serowa. Piec ok. 40 minut.<br/>
Bialka ubic na sztywno z 5 lyzkami cukru pudru.<br/>
Na wyciagniete ciasto z piekarnika- wylozyc bialak i posypac
wiórkami<br/>
kokosowymi-1 paczka.<br/>
Wlozyc do piekarniak.<br/>
Piec 10 minut. Upiec na kolor zloty.<br/>
Znam calkiem podobny przepis z niewielkimi<br/>
roznicami typu:<br/>
6 jajek zamiast 5;<br/>
2 torebki budyniu zamiast 1,5;<br/>
2 szkl. mleka zamiast 0,5 l;<br/>
dodatkowo w moim przepisie na mase serowa jest 4 lyzki oleju<br/>
i olejek pomaranczowy.
Wkn
|