Data: 2005-09-17 19:18:49
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aska napisał(a):
> Witam
>
> Co myślicie o tym połączeniu?? dobre to wyjdzie czy raczej darować sobie?? I
> puszkę mleka słodzonego jak rozumiem gotować ze 3 godziny??
Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.
Pozdrawiam
Ewa
|