Data: 2005-09-17 19:26:14
Temat: Re: Ciasto murzynek&krem z mleka skondensowanego
Od: "Aska" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja bym nie radziła takiego połączenia. Z gotowanego mleka
> skondensowanego wychodzi taka gęsta bardzo słodka masa, która IMO do
> murzynka nie pasuje. Ja kiedyś przełożyłam takim kajmakiem ciasto
> orzechowe i nie byłam zadowolona z efektu. Według mnie do ciemnych ciast
> raczej trzeba jakiegoś przełamania smaku czymś lżejszym np. bitą
> śmietaną, ewentualnie kremem budyniowym, czy jakimś kremem twarożkowym z
> żelatyną z lekkim posmakiem cytrynowym. No, ale to oczywiście kwetsia gustu.
> Pozdrawiam
> Ewa
hmm..........nio to mam pytanie ( sorry,ze tak pytaam ) puszka mleka juz sie
gotuje - czy taka ugotowana nieotwierna moze postac do jutra i wafle nia
przełożyć czy tez moze do biszkopta lepiej pasuje ?? albo jakies inne
propozycje ??
pozdrawiam
Aska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|