Data: 2001-07-17 08:58:19
Temat: Re: Ciasto na knyszę
Od: SPAMdauballet}w...@v...pl{INVALID (==wojmat==)
Pokaż wszystkie nagłówki
Przyjechał PKS z tabliczką <3...@w...net>, wysiedli
ludzie, w tym Magdalena Bassett <m...@w...net> i usłyszeliśmy:
>Place a tablespoon of filling on center of
>each round. Moisten edges of dough and pull
>together, forming a ball and enclosing
>filling completely. Pinch to seal. Place
>pinched side down on an oiled baking sheet.
>Bake at 350F until brown, c. 35 min.
czyli generalnie chodzi o zrobienie kulki z ciasta z nadzieniem i
upieczenie na brązowo.
ma ktoś pomysły na inne (oryginalne) nadzienia knysz (without
schmaltz jeśli można prosić)? sam mogę coś wymyśleć bez problemu ale
chodzi o źródłowe smaczki...
--
wojmat książka kucharska
http://puszKKKa.vege.pl
nasz mały wegetariański internet
http://wege.spinacz.pl/news.html/163.html
|