Data: 2001-08-30 05:30:06
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9mjgc6$aep$1@news2.tpi.pl...
> Hejka;-)))
>
> No to wklepuje obiecany przepis;-)
>
> 4 jaja
> 3/4 szklanki mleka
> kostka margaryny (250 g)
> szklanka cukru
> 6 dkg drozdzy
> 1/2 kg maki
>
> Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
> rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
> dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
> wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku
na
> noc, przykryc lniana sciereczka.
Zotawić w kuchni, czy wstawic do lodówki?
Kiedyś robiłam ciasto, które trzeba było zostawić na noc, ale w lodówce -
też urosło;-)
Sorry, pewnie się czepiam, ale mam jakiś taki czepliwy nastrój od rana...
pozdrawiam
Basia
>
|