Data: 2001-08-30 07:44:36
Temat: Re: Ciasto weekendowe
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kaliope <k...@p...krakow.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9mjgc6$aep$...@n...tpi.pl...
> Hejka;-)))
>
> No to wklepuje obiecany przepis;-)
>
> 4 jaja
> 3/4 szklanki mleka
> kostka margaryny (250 g)
> szklanka cukru
> 6 dkg drozdzy
> 1/2 kg maki
>
> Wymieszac jajka, mleko, letnia margaryne rozpuszczona, cukier, drozdze
> rozpuszczone w niewielkiej ilosci mleka i do tego przesiana make. Mozna
> dodac fure bakalii (rodzynki, skorka), jakis zapach jak ktos lubi. Dobre
> wymieszac, najlepiej lapka, powyrabiac 2 min i zostawic w duzym naczynku
na
> noc, przykryc lniana sciereczka. Nastepniego dnia pzrelozyc na brytfanne i
> piec;-))) Ciaston jest pycha, mozna zrobic z kruszonka, albo z owocami.
>
Dobre na zimę takie ciacho, mniam. Wsadzę tam fure bakalii i zrobię.
--
Wkn
Wielkie Żarcie: www.gotowanie.wkl.pl
|