Data: 2010-12-11 22:11:12
Temat: Re: Cieciorka - zawsze twarda ?
Od: "Stokrotka" <o...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Strączkowe tak mają: jak się nie namoczy wystarczająco długo,
> i zacznie gotować, to ten błąd jest już nie do naprawienia,
> i taka niedomoczona jest ciężko strawna.
>
> A cieciorka jest smaczna i ładna. Nadaje się też zdaje się do dekoracji.
I wody musi być duuuuuuuużo np 4 razy tyle co fasoli,
żeby nie zabrakło jak będzie pęcznieć,
jak zabraknie, to też tego błędu już nie naprawisz.
> --
> (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
> Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
> nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom. reforma.ortografi.w.interia.pl
>
>
|