Data: 2015-12-30 17:27:08
Temat: Re: Cielęcina
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 30 Dec 2015 16:57:20 +0100, FEniks napisał(a):
> Zapomniałabym pochwalić się efektami.
> Ostatecznie zamarynowałam cielę w soku z cytryny z przyprawami,
Dobrze byłoby zmieszać sok z olejem.
> tak
> około 12h. Na drugi dzień obwiązałam nicią, obsmażyłam, podlałam syropem
> z moich jabłek tymiankowych w winie (o których było kilka pięter wyżej)
> i dusiłam około godzinki, od czasu do czasu uzupełniając wodą. Na końcu
> powstały sos odrobinę zagęściłam mąką.
> Cielęcina wyszła mięciutka, soczysta, pyszna. Polecam.
>
No i winszuję :-)
--
XL
O smoleńskiej katastrofie będziemy wciąż Polakom przypominać - dopóki nie
zostanie należycie wyjaśniona!
Nie ma zgody na raport skompromitowanej ucieczką Anodiny w tej sprawie!
|