Data: 2002-03-25 14:37:55
Temat: Re: Co do pieczonych ziemniakow z folii?
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik edi75 <e...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a7nce3$ikg$...@n...onet.pl...
> czesc
> czytam i czytam i jestem coraz bardziej glodna :)
>
> A jak robicie pieczone ziemniaki w folii??
> Bo ja robilam tylko surowe, pokrojone w plasterki.....ale bardzooooo dlugo
> sie to piecze ok 1 godziny!!
>
bo szybciej i bezpieczniej jest wybrać rónej wielkości nie za duże
ziemniorki albo pokroić na równe części większe, podgotować je, odcedzić i
wsadzić do wysmarowanej tłuszczem folii na jakieś 20 minut, posypując
wcześniej solą i ziołami, a jeszcze lepiej koperkiem. Pyyyycha!
A pasują do każdego rodzaju mięsa, naprawdę. Do smażonych sznycli,
szaszłyków, pipeczeni i surówek
Wkn
|