Data: 2010-06-09 12:30:35
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha" <c...@t...pl> wrote in message
news:686e78fe-e6a5-4a87-9f1e-555f05e0e3a8@w31g2000yq
b.googlegroups.com...
On 9 Cze, 11:03, medea <X...@p...fm> wrote:
> Zależy mi, żeby było prawie tradycyjnie po polsku
A marchewka z groszkiem? Bardzo polskie i - moim zdaniem - pasujące.
Albo fasolka szparagowa /nawet mrożona/ polana bułką tartą z masłem.
Też nietypowe /dla zagranicznych, zresztą zależy jakich/, a z
pewnością jadalne /w znaczeniu - zjedzą. Bo z tymi zagranicznymi
różnie bywa./. I mizeria ze śmietaną z koperkiem.
Ania
Witaj Aniu!
Codziennie jadam szparagi - zielone. Z bułką tartą.
|