Data: 2010-06-09 17:14:58
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: "Bożena" <n...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <> wrote in message
news:4c0fba4d$0$17088$65785112@news.neostrada.pl...
> Qrczak pisze:
>> Do tego cebula i duuuużo świeżo zmielonego pieprzu.
>
> To, jak rozumiem, dla zabicia dysonansu smakowego. ;)
>
> Ewa
Wbrew pozorom połączenie pomidora, cebuli i marynowanego ogórka (+ sól,
pieprz, oliwa, jakies ziółka albo i bez) jest bardzo udane. Ja również na to
krzywo patrzyłam, aż spróbowałam. Pomidor daje lekkość, która przełamuje
marynowany ogórek, a cebula zapewnia tak zwany "pazur". Z pieprzem bym nie
przesadzała. Wersji z kisoznym nie znam, więc się nie wypowiadam.
Bożena.
|