Data: 2014-01-25 16:30:18
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 Jan 2014 15:00:28 +0100, Fragile napisał(a):
> Dnia Sat, 25 Jan 2014 14:51:40 +0100, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sat, 25 Jan 2014 14:21:26 +0100, Fragile napisał(a):
>>
>>> Kapuśniak jak najbardziej tak :)
>>
>> Aha, i zarzucajka to NIE kapuśniak :-)
>> Tu przepis niemal jak mój - niemal, ponieważ ja nie dodaję kwasu z kapusty
>> (samą kapustę owszem, niezbyt dokładnie odciśniętą), dodaję więcej ziela
>> ang., pieprz grubo zmielony a nie cały, no i koniecznioe ale to absolutnie
>> koniecznie liście laurowe i przyrumieniony boczek:
>> http://www.niam.pl/pl/przepisy_kulinarne/5791-zarzuc
ajka
>> Pyszna jest też na wędzonym żeberku lub innej wędzonce, albo i na dobrej
>> kiełbasce - wszystko pozostałe oprócz tego także dodaję.
>>
> To u nas zarzucajka w takim razie :) Robię podobnie, tylko na dwa gary
> (Mężowi osobno z boczusiem i kiełbaską, sobie bez).
Własnie przed chwilą skończyliśmy we dwójkę spory garnek owejż, wczoraj
zaczęty :-D
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|