Data: 2005-11-29 15:35:14
Temat: Re: Co si? da wcze?niej zrobi? na ?wi?ta?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 29 Nov 2005 11:12:47 +0000 (UTC), "OLUSIA"
<o...@g...pl> wrote:
>Witam!
>Jestem tu nowa, czytam, podziwiam i odwa?am si? prosi? o rad?:
>Pracuj? do ostatniej minuty przed Wigili?? Zwariuj? potem, bo nie zd???.
>Znowu nie b?d? spa?, albo zasn? w przednoc na stole w kuchni i co? przypal?!
>Macie do?wiadczenia z zamra?aniem? Zamro?one uszka w zesz?ym roku pi?knie mi
>si? sklei?y, rozrywanie r?czne pozbawi?o ich urody, cho? nie smaku. Ale
>brzydkie by?y. Mam du?y zamra?alnik i mog?abym tam przechowa? ró?ne rzeczy.
>Mogliby?cie do?wiadczeniem si? podzieli?? Mo?e jakie? ciasto, a co z rybami.
>Ostatnio zamrozi?am juz sma?one. Dobre by?y gdy same si? rozmrozi?y. Zawsze
>mam pop?och, jak zd??y??
>Pozdrowienia
>OLUSIA
Mnie sie tez uszka skleily okropnie, od tej pory robie i zamrazam
tylko farsz do uszek. kompletny.
pasztet mroze i to z polskich rzeczy chyba wszystko.
No jeszcsze rybe, ale u nas nie ma karpia, wiec rybie wszystko
jedno (zazwyczaj jest losos lub sola).
ciast nie mrozilam, zel tez marnam w nich wiec sie nie wyglupiam.
no i pierniki zrobic wczesniej, bo to rzeczy dojrzewajace.
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|