Data: 2005-11-29 13:12:19
Temat: Re: Co się da wcześniej zrobić na Święta?
Od: "I.K." <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "OLUSIA" <o...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dmhd3f$hnq$1@inews.gazeta.pl...
. Dobre były gdy same się rozmroziły. Zawsze
> mam popłoch, jak zdążyć?
> Pozdrowienia
> OLUSIA
Pasztet na świeta robię na poczatku grudnia, wkładam do foremki,
potem wszystko do worka foliowego i do zamrazarki. Tuż przed świetami
wyjmujesz i za kilka godzin, jak sie odmrozi, pieczesz.
A pierogi, tak jak pisze Basia, pogotowuję w wodzie z łyżka oleju,
żeby się nie skleiły, a przed zamrożeniem jeszcze trochę spryskuje je
olejem, bo kiedys mi sie tak posklejały, ze nic z nich nie było.
Karpia oczyszczasz, kroisz, zamrazasz, a potem przed Wigilia rozmrazasz
i kładziesz na patelnie albo co tam chcesz to z nim robisz.
|