Data: 2009-12-28 15:42:07
Temat: Re: Co w roladę?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 27 Dec 2009 14:09:28 -0800 (PST), mal napisał(a):
> On 27 Gru, 23:05, medea <e...@p...fm> wrote:
>> Z czym jeszcze można by zrobić roladę, taką jaką się robi z makiem?
>
> Świetnie smakuje nadzienie z włoskich orzechów. Właściwie to nawet
> smaczniejsze od maku. Makowce robię z powodu tradycji.
>
> Szklankę drobno zmielonych orzechów włoskich ucieram z białkiem i
> szklanką cukru pudru. A reszta - jak w makowcu.
O, robiłam. Pyyyyyyszne. Plus sztywna piana i olejek migdałowy -
ociupineczkę olejku, kilka kropel, nie lać litrami :-)
--
Ikselka.
|