Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Co z białych winogron? Re: Co z białych winogron?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Co z białych winogron?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!
peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
2.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Co z białych winogron?
References: <lvgshr$cn$1@news.dialog.net.pl>
Organization: : : :
Date: Fri, 19 Sep 2014 13:27:19 +0200
User-Agent: slrn/pre1.0.2-21 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 26
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1411126039 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 2228 77.253.217.116:42240
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1841
X-Received-Body-CRC: 1677572579
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:356888
Ukryj nagłówki

Anai pisze:

> ... prócz soku i wina rzecz jasna :)
>
> Mam sporo winogron a nie mam ani "balonu", ani sokownika...
> Można je jeszcze jakoś przetworzyć?
> W zeszłym roku duża część mi sie zmarnowała i tym razem chciałabym
> ograniczyć straty do minimum - macie jakieś pomysły? :)

Tyle ostatnio o gruzińskiej kuchni, a tu taka okazja do spróbowania.
Zrobić sok, a to można i bez sokownika, może trochę zagęścić, a potem
się pomyśli co dalej. O czurczelach chociażby.

Ja już wcześniej myślałem o tym, gdzie jeszcze na świecie, w których
kuchnach, robi się niewinny użytek z winogron. Podejrzenie padło na
rachatłukum. Ale nie, nie znalazłem żadnych świadectw, by było ono
dzieś słodzone gronowym sokiem. Ja bym zatem spróbował. Tak dla
twórczego mieszania kultr rozmaitych. Historia dała nam na to licencję.
Jak się okaże, że dobre, będą wszędy mówić, że to specjalność polskiej
kuchni. I będzie świadectwo na piśmie (nawet na to, że wszystko jest
"rec").

Jarek

--
Polak potrafi.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.09 ZZZ
19.09 Justyna Vicky S.
19.09 Qrczak
20.09 bbjk
21.09 Anai
21.09 Anai
21.09 Anai
14.10 ikselk%g...@g...com
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6